sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Pärjääjät 2015 - kesäleiri 27.7.-2.8.2015, Arramaja

27.7.-2.8 2015 Kokoontui melkoinen joukko Nastapartiolaisia + perheitä Arramajalle kesäleirille. Leirillä kisailtiin kolmessa heimossa ja nautittiin ansaituista palkinnoista. Palkintoina oli pääasiassa ruoka-aineita, joista heimot valmistivat herkullisia aterioita. Tuomaristossa leiriä johti päätuomari Henna ja tehotiimi Ida, Julia B ja Janita (+ vieraileva tähti alkuviikosta Oskari). Mukana leirillä oli kaikenkaikkiaan melkein 80 ihmistä.




Maanantai
Seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset pääsivät aloittamaan leirin jo maanantaina. Leiriläisten suureksi yllätykseksi suuntasimmekin lähes samantien Kymenkaappaukseen eli pyörähaikille. Reitin varrelle osui mm. Retrokiska Vuolenkoskella ja Kimolan kanava. Maanantain aikana poljettiin n. 40km.


Tiistai
Tiistaiaamuun herättiin harakkakoskelta ja aamutoimien jälkeen oli aika jatkaa matkaa pyörillä. Mankalan voimalaitoksen ja Matkakeitaan kautta päästiin viimein takaisin Arramajalle. Yhteensä haikin aikana matkaa tuli pyörillä taitettua lähemmäs 80km.
Arralla puuhat jatkuivat pyörien huollolla, telttojen pystytyksellä, leirirakennelmilla ja tietysti saunomisella.



Kekiviikko
Keskiviikko päivään kuului monenmoista kädentaitoa. Aamulla aloitimme parin aivoponnistelun jälkeen vuolukiven työstöllä ja iltapäivästä jatkoimme makkaroita valmistaen ja leirirakennelmia viimeistellen.






Torstai
Torstaiaamupäivällä saimme valtavasti lisää leiriläisiä mukaan ja heimot pääsivätkin heti tositoimiin. Päivän aikana kisailtiin mm. vedenkeittämisnopeudessa. Joku tiimi ehti pistää paperin valmistusprojektinkin jo hyvälle mallille.

Perjantai
Perjantaina vietettiin leirillä erätaitopäivää. Päivän aikana heimot pääsivät mm. melomaan Arrajoelle, valmistamaan risukeittimen, harjoittelemaan ensiaputaitoja, valmistamaan puulaivan oikeilla solmuilla varustettuna, suunnistamaan, kalastamaan ja tietysti saunomaan ja uimaan oikein kunnolla.





 Lauantai
Lauantaina aamupalan jälkeen päivä alkoi vauhdikkaalla pärjääjät-kisalla. Iltapäivällä puuhailtiin luonnontuntemuksen parissa ja valmistettiin välipalaa luonnonantimista. Ennen saunoja jokainen pääsi kokeilemaan bodypaintingia ja sai ikuistettua itsensä hienoissa maalauksissa omatekemiin valokuvakehyksiin valokuvana.















Sunnuntai
Huikean leiriviikon päätteeksi oli tietysti aika purkaa leiri ja testailla vielä mitä on viikontapahtumista jäänyt mieleen. Iltapäivällä loppujätskien ja lipunlaskun jälkeen oli aika palata koteihin nukkumaan leiriväsymystä pois. =)







Kirjoitteli Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti