torstai 22. lokakuuta 2015

14.9.2015

Paikalla: 37 + 8

Aluksi jakauduttiin jo pikkuhiljaa tutuksi tulleisiin ryhmiin ja tehtiin ilmoitus johtajille. Alkuleikkinä leikittiin päivän teeman mukaisesti ensiapuleikkiä. Siinä johtaja sanoo erilaisia ensiaputilanteita, joihin pitää mahdollisimman nopeasti osata vastata oikealla liikkeellä. Esimerkiksi, jos johtaja sanoo että nenäverenvuoto, pitää ottaa nenästä kiinni ja kallistaa päätä etukumaraan.

Alkuleikin jälkeen lähdimme ryhmittäin kiertämään tämän päivän rastipisteitä. Rastit oli merkitty karttaan ja ne piti löytää ja siellä annetut tehtävät suorittaa.

Lähtötehtävänä ennen varsinaisille rasteille lähtöä oli solmia päivän helmi omaan läsnäolotauluun.

Ensimmäisellä rastilla harjoiteltiin toimimaan oikein, jos nenästä alkaa tulla verta.

Toisella rastilla opeteltiin pienten haavojen hoitamista ja harjoiteltiin laastarin laittamista itselle ja kaverille.

Kolmannella rastilla tutustuttiin ensiapulaukun ja/tai lääkekaapin sisältöön. Samalla pohdittiin mitä tarvikkeita tarvitaan milloinkin ja oliko jotain tarvikkeita joita laukusta tai kaapista puuttui.

Jos kolmen ensimmäisen rastin jälkeen jäi vielä aikaa, Henna piirsi karttaan vielä neljännen rastin. Nelosrastilla kerrattiin vielä vähän edellisellä partiokerralla opeteltuja karttamerkkejä.

Illanpäätteeksi kokoonnuttiin likuntasaliin iltahartauteen ja sisaruspiiriin. Lopuksi jokainen sai mukaansa uunituoreen Töräyksen (lippukuntalehti) kotiin vietäväksi.

Kirjoitteli, Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti