torstai 22. lokakuuta 2015

7.9.2015

Paikalla 31 + 8

Suunnistus: Kartta

Tällä partiokerralla oli aiheena kartta, liittyen suunnistamiseen.
Aluksi jakauduimme useampaan ryhmään. Johtajat ja apujohtajat ottivat omat ryhmät hoitaakseen. Kukin ryhmä kiersi rasteja, joita oli kuusi kappaletta.

Ensimmäisellä rastilla tehtiin alkuleikki, jossa jokainen sai palan karttaa ja yritti niistä etsiä karttamerkkejä joita johtaja näytti. Jos omassa kartanpalassa oli johtajan näyttämä merkki pääsi siirtymään lähemmäs johtajaa. Loppujen lopuksi kaikki taisivat päästä johtajan luokse.

Toisella rastilla päästiin valmistamaan läsnäolotaulu, jos sellaista ei vielä ollut. Kaikki saivat pujottaa tauluun helmen läsnäolon merkiksi.

Kolmannen rastin aiheena oli karttamerkit. Rastilla oli kortteja joissa yhdisteltiin kuvaavia maastokuvia ja niihin kuuluvia karttamerkkejä.

Neljännen rastin aiheena oli ilmansuunnat. Liikuntasalin seiniin oli kiinnitetty laput joissa oli ilmansuunnat. Johtaja huusi salin keskeltä ilmansuunnan ja partiolaiset singahtivat oikeaa ilmansuuntaa kohti.

Viidennellä rastilla tutustuttiin kompassiin ja todettiin, että kompassin neula näyttää pohjoiseen.
Rastilla oli tarkoitus hakea kussakin ilmansuunnassa olevasta muovitaskusta kirjainlappu määrätyssä järjestyksessä. Yllätykseksi kirjaimista muodostui sana KOMPASSI.

Kuudennella rastilla jokainen sai piirtää huoneesta kartan ja piilottaa tarran karttaan merkitsemäänsä paikkaan. Sitten kartat sekoitettiin ja jokainen sai etsiä kartan osoittamasta paikasta aarretta. Kaikki taisivat tarran loppujenlopuksi löytää.

Illan päätteeksi ehdittiin vielä sisaruspiiriin jonka jälkeen oli aika lähteä kotiin.


Toivo ja Kimmo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti