sunnuntai 4. lokakuuta 2015

24.8.2015

Paikalla: 14 + 4


Aurinkoisena maanantai iltana 24.8 koiranpennut kokoonnuimme ulos Luomaniemen "parkkipaikalle". Aiheena oli tällä kertaa NUOTIO. Tulihan on partiolaisen melkeempä tärkein apuväline luonnossa. Siinä voi paistaa/keittää ruokaa/vettä, sen äärellä voi lämmitellä, kuivattaa vatteet, se tuo valoa jne..eli siitä on paljon hyötyä eräkävijälle, mutta ensin se on saatava syttymään. 
Niimpä aikuisen johdolla opettelimme ensin sytykkeiden tekoa, apuna omat puukot sekä laittamaan puut nuotioon oikein, että ne syttyisivät helposti. 
Hienosti lähtivät roihuamaan joka ryhmällä. Sitten tulta pidettiin yllä, jotta saatiin hyvät hiillokset. Se oli vähän aikuisten hommaa kun lapset riensivät tekemään omat täytetyt leivät, jotka lämmitettiin sitten nuotiolla, taisi siinä muutama paistuakkin😄.
Samaan aikaan oli myös uusien partiolaisten infoilta/tutustuminen, joten tuli ei saanut sammua ennenkuin uudet partiolaiset perheineen kerkesivät mukaan leipien tekoon.
Osa teki vielä paikalla olo taulua kun muut päästettiin jo leikkimään. Illan päätteeksi oli vielä loppupiiri ja toivotettiin hyvää koti matkaa. Uusille partiolaisille jäi hommaksi sammutella nuotiot "vanhojen" partiolaisten hakemilla vesillä. Taisivat onnistua kun ei perästä kuulunut😊. Siispä Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat partiolaiset tästä se syksy alkaa.

Tuomas ja Maria äiti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti