torstai 20. marraskuuta 2014

Sudenpentuleiri Luomaniemessä 14.-16.11.2014

Paikalla Koiranpennuista 13 + 5

Perjantai

Saavuimme Luomaniemeen perjantaina noin kellon puoli kuuden aikaa. Johtajat pitivät jotain neuvottelua jonka aikana me lapset juoksentelimme ja leikimme salissa.
Muiden leiriläisten saavuttua aloitimme majoittautumisen omiin huoneisiimme. Laitoimme apujohtajien avustuksella sängyt valmiiksi ja muut tavarat paikoilleen. Tämän jälkeen huoneisiin saapuivat johtajat keräämään leirimaksun ja antamaan meille junaliput.

Majoittautumisen jälkeen menimme liikuntasalissa olevan junaan jonka määränpää oli Korvatunturi. Junassa kaikkien matkaliput tarkastettiin ja kerrottiin matkan määränpää ja kerrottiin muutakin tulevista tapahtumista. Jotain mainittiin myös leirin säännöistä, joista tärkein taisi olla ’ei saa juosta’.
Sitten menimme ulos heijastinradalle, jossa piti kerätä mahdollisimman monta heijastinta, samalla käytiin rasteilla. Rasteilla tunnistettiin kiinnitystarvikkeita, työkaluja ja puuta.
Heijastinradan jälkeen menimme iltapalalle, jonka jälkeen oli iltahartaus.
Lopuksi Meidät määrättiin menemään huoneisiimme jossa teimme iltapesut ja aikuiset lukivat meille iltasadun. Jännittävän päivän jälkeen uni ei kyllä meinannut ihan heti tulla.

Kirjoitti: Toivo ja Kimmo


 











Lauantai
Sudarileirin toinen päivä alkoi herätyksellä, lipunnostolla ja aamupalalla. Aamupalalle istuimme vakiopaikoillemme. Vatsat täynnä aloittelimme päivän monipuolista ja hauskaa ohjelmaa pukeutumalla ihan ekaksi lämpimiin vaatteisiin. Olihan ensimmäinen "rasti Korvatunturilla" salakirjoitusvihjeiden etsintää ja lintulaudan erilaisten osien sahaamista ja hiomista. Olimme johtajien kanssa pienemmissä ryhmissä ja jokainen ryhmäläinen omaan tahtiinsa teki osat valmiiksi ja nimikoi ne jatkoa varten. Aina välissä Antti kyseli, että onhan kaikki tehneet tämän ja tämän palan! Kaikilla oli loppujen lopuksi kaikki palat pusseissaan... ainakin melkein!!

Sen verran tuli sahatessa ja hioessa vilu (ahkerasta puuhastelusta huolimatta), että välillä piti johtajien pitää taukojumppaa lihasten lämmittelyksi. Ja hyvinhän se sujui. 

 Kun puutavara oli valmista ja salakirjoitusvihjeet löytyneet, suunnattiin ansaitulle lounaalle - makaronilaatikkoa, nam!

 Lounaan jälkeen emme meinanneet pysyä housuissamme, kun kuulimme kuulutuksen "Huomio, huomio pikku palleroiset - kioski on auki!". Kaikki ryntäsimme jonoon, ja mietimme vuoroa odottaessa, että mitähän sillä korkeintaan kahdella eurolla ostaisi ja koska saa ostaa uudestaan! 



 Kioskin ja pienen vapaa-ajan jälkeen jatkoimme lintulautojen kimpussa leirikeskuksen alakerran salissa ja askartelutilassa. Laudat piti saada kokoonkin ja valita mieluinen väritys. Vaihtoehtoina oli punainen, sininen ja ruskea. Katto oli kaikilla musta. Onneksi kokoamisessa oli aikuisia apuna, sillä se naulaaminen ja ruuvin poraaminen oli välillä vähän vaikeaa. Maalaaminen olikin sitten paljon helpompaa, ja saattoi siinä vähän vaatteetkin värjääntyä. Kivaa se oli ja lintulaudoista tuli tosi hienoja. 

Puuhastelun lomassa kävimme päiväjuomalla ja pullalla! Sitten kun osa ryhmä oli saanut lintulaudat valmiiksi, teimme vielä piilomustetyöt", jotka silitettiin ja sitten kun jokainen oli valmis, oli palkkiona vihje leirimysteeriin, että kukas se jekkutonttu onkaan ollut. Tässä vaiheessa oli jo villejä arvauksia arvoituksen ratkaisusta! Mutta vielä piti odottaa. 

Sitten kun kaikki olivat valmiita puuhasteluidensa kanssa käytiin laskemassa lippu ja sen jälkeen päivällisellä. Ja jippii - taas oli kioski auki herkkujen ostelulle. Tässä välissä meillä olikin jonkin verran vapaa-aikaa, kunnes siirryimme poikien johdolla rantasaunalle iltapesuille. Olikin kiva pestä päivän pölyt pois ja odotella vielä iltapalaa ja pientä iltaohjelmaa. 

Meno oli aika villiä, olikohan syynä että oltiin jo aika väsyneitäkin. Hauskaa kuitenkin oli ja kyllä me kaikki lopulta nukahdettiinkin. Kiva päivä ja leiri kokonaan. 

 Kirjoitti: Aino ja Anna-tonttu















Sunnuntai 

Aamulla herättiin hieman ennen 8:00, jonka jälkeen pestiin hampaat ja mentiin lipunoston kautta aamupalalle. Aamupalalla oli leipää, muroja, puuroa ja kaakaota. Heti aamupalan jälkeen menimme huoneisiin siivoamaan ja pakkaamaan tavarat. Jokainen pääsi imuroimaan Nuunuu imureilla. Kun huoneet ja käytävät oli siivottu, jokainen pääsi kiikaroimaan ja selvittämään kuka oli huijaritonttu. Kappelista katselimme pihalle kiikaireilla ja etsimme tonttujen kuvia maastosta. Selvisi, että Tiian kuva puuttui, joten hän oli huijaritonttu. Korvatunturin myysteeri oli ratkennut. Leiri loppui ulkoleikeillä ja lipunlaskulla, jossa jokainen leirille osallistunut sudenpentu sai ensimmäisen suoritusmerkkinsä.  Leiri oli erittäin kiva ja parasta leirillä oli lintulaudan teko sekä mysteerin selvitys. 

Kirjoitti: Krister ja Kaj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti