maanantai 17. marraskuuta 2014

10.11.2014

Paikalla: 16 + 14

Ilmoitti: Krister

Tämän maanantain aiheena oli partion perustajan Robert Baden-Powellin tarina. Mukana oli paljon isiä ja muitakin aikuisia.
Aluksi katsottiin ketä oli paikalla ottamalla luku lapsista ja aikuisista. Sitten leikittiin häränmetsästystä (se oli oikeasti polttopalloa).
Seuraavaksi aikuiset lähtivät rantasaunalle ja meille annettiin vastuullinen tehtävä: viestinvieminen. Ihan kuin Baden-Powellin poika-apulaisilla sodassa! Jakaannuttiin ryhmiin ja haettiin ensin puuta, sitten sanomalehteä ja lopuksi tulitikut.
Tarvikkeiden kanssa käveltiin rantasaunan nuotipaikalle ja opittin tekemään nuotio. Kaikkien ryhmien omista pienistä nuotioista tuli iso yhteinen nuotio!
Sitten mentiin sisälle rantasaunaan, tehtiin tehtäviä sudenpentukirjasta ja liimattiin vihkoon tieto partiolupauksesta. Ja vasaroitiin läsnäolotauluun lisää nastoja.
Seuraavaksi mentiin nuotiopaikalle paistamaan makkaraa. Nam!
Lopuksi opittiin lisää siitä miten B-P perusti partion. Sota-ajan jälkeen B-P kuuli, että sota-apulaisten oppeja käytettiin lasten kasvatuksessa. Siitä se sitten lähti, ensimmäisellä partioleirillä oli 22 poikaa. Aika kummallista, että aluksi partioon osallistui vain poikia. Onneksi nyt tytötkin pääsee mukaan!
Iltahartaudeksi kuunneltiin B-P:n viimeinen kirje. Siinä neuvottiin olemaan aina valmis tekemään parhaansa, elämään onnellisena ja tekemään muut onnelliseksi (äiti kertoi, en ihan kaikkea muistanut...).
Kaikkein kivointa tänään oli nuotion tekeminen, makkaran paistaminen ja ilonpito, meillä kun on aina hauskaa.

Kirjoitti: Erika & Laura-äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti