maanantai 18. toukokuuta 2015

9.5.2015 Löytöretki-sudenpentukilpailu, Lempäälä

Seurakuntatalolta lähdettiin 8:30 kohti Lempäälää. Matkalla pysähdyttiin Lahdessa ja Hollolassa, josta tuli lisää porukkaa linja-autoon. Ajoimme Hämeenlinnan kautta ja matkalla näimme itse Hämeen linnan sekä panssarivaunun moottoritien varressa. 
Hakkarin koululle saavuimme n. 10:30 ja saattajat kävivät ilmoittamassa joukkueet ”kisatoimistolla”. Sieltä saimmekin jo ensimmäisen Käytös tehtävän matkan varrelle sekä 20 kpl hedelmäkarkkeja. Ohjeessa luki, että rastinpitäjät saisivat poistaa pussista karkkeja huonosta käytöksestä ja kolme pistettä saisi, jos kaikki karkit olisivat tallella maaliin tullessa. 
Ennen lähtöalueelle siirtymistä kävimme syömässä eväitä ja teimme vielä viime hetken valmisteluja. 
Kisa lähti käytiin 11:30 taitotehtävällä, jossa pääsimme rakentamaan rytmisoittimia.  Aikaa tehtävään oli varattu 50min ja tehtävän aikana pääsimme käyttämään sahaa, vasaraa, rullamittaa sekä sivuleikkureita. Kun palautimme soittimemme ilmoittautumisteltalle, saimme kartan ja lähdimme kiertämään kisareittiä. Mäyräkoiranpennut sekä ajokoiranpennut lähtivät kiertämään reittiä vastapäivää kun taas villakoiranpennut myötäpäivää. 

Matkan varrella oli 11 erilaista hauskaa rastia. Rasteilla tehtiin merimiessolmuja, tunnistettiin eläimiä, suunnistettiin, maisteltiin hilloja ja tehtiin kiisseliä. Hauskin rasti oli Kivenpyörittäjät taitotehtävä, jossa kahden joukkueenjäsenen silmät sidottiin ja muut yrittivät ohjata heitä kuljettamaan erivärisiä kiviä samanvärisiin ämpäreihin. Vaikein rasti oli merimiessolmu sekä eläintentunnistusrasti. Viimeinen rasti oli ampumajuoksu, jossa heitimme koreja ja juoksimme käsi kädessä meille merkityn reitin. 

Maaliin pääsimme hieman ennen kello 17:00 eli matkaan meni melkein 5:30 tuntia ja reitin pituus oli n. 4km. Maalissa saimme Löytöretki 2015 merkin ja laskimme pussissa olevat karkit. Kaikki Nastapartion joukkueet olivat käyttäytyneet hyvin, koska jokaisella joukkueella oli kaikki karkit tallessa. Ennen paluumatkaa kävimme syömässä makaronilaatikkoa sekä salaattia. Jälkiruoaksi saimme jäätelöt sekä käytöstehtävän karkit. 

Paluumatka meni mukavasti viimeisiä eväitä ja karkkeja syöden, päiväntapahtumia kertaillen sekä vitsejä kertoillen.  

Kirjoitti Krister ja Kaj
Kuvat: Kaj, Sanna, Marko ja Henna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti