perjantai 15. toukokuuta 2015

2.-3.5.2015 Napan Kevätyöretki

Lauantai 

Lauantaina aamupäivällä kokoonnuimme Villähteen vanhalle kesäsiirtolalle, josta lähdimme vaeltamaan Lapakiston retkeilyalueen reitistöä pitkin. Retkelle oli ilmoittautunut yksitoista yöpyjää. Päämääränä meillä oli Kalliojärven laavu, jonne oli matkaa noin neljä kilometriä.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Seelammin laavu. Laavulla söimme ja joimme hiukan eväitä. Seelammilta lähdettyämme kävimme katsomassa Kilpasella olevaa majavan patoa. Sitten suuntasimme matkan kohti Kalliojärveä. Parin tunnin vaelluksen jälkeen saavuimme perille.

Heti perille päästyämme ryhdyimme kasaamaan telttalaavuja koska oli ennustettu sadetta. 

Kalliojärven laavun nuotiopaikalle viritettiin pressu katokseksi jotta sade ei olisi meitä kastellut.

Tämän jälkeen nälkäiset retkeilijät alkoivat ruoanlaittopuuhiin. Illan mittaan söimme, juttelimme, leikimme ja puuhasimme kaikenlaista. Lapset löysivät jopa geokätkön, jonka sisältöä tutkimme.
Retkellä ahkerimmat tekivät jopa omat ruokailuvälineet.
Vielä kiitokset Antille majoituksesta ja Ninalle letuista. Olipa hieno retki.

Toivo ja isä Kimmo

Sunnuntai

Yö nukuttiin hyvin, vaikka laavuun kerääntyikin vähän kosteutta. Aamu oli mukavan aurinkoinen edelliseen päivään verrattuna. Heräämiseen jälkeen syötiin aamupalaa. Tarjolla oli lämpimiä leipiä, puuroa ja kaakaota. Kun ruokailuvälineet olivat unohtuneet, niin puuro syötiin omatekoisella lusikalla. Muilla retkeläisillä oli aamiaisena mm. nuudeleita ja paistuipa nuotiopannulla pekoniakin.

Kunnon aamiaisen jälkeen pakattiin laavut ja muutkin tavarat rinkkoihin.Ja sitten olikin jo aika lähteä paluumatkalle.Takaisin päin lähdettiin rauhalliseen tahtiin. Matkan varrella tuli vastaan majavan kaatamia puita ja koskikin, kun pidimme tauon Kinnankoskella. Loppumatka sujui leppoisasti ja pääsimme perille jopa hieman etuajassa.Yöretki oli tosi kiva ja ensi kerralla lähdetään vielä isommalla porukalla :)


Veeti ja Antti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti