keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Metsäretki 11.10.2014

Paikalla: 11 + 4

Lähdimme innokkaina päiväretkelle lauantaiaamuna kimppakyydeillä kohti Arramajaa.
Kun pääsimme Arramajalle, autot jätettiin parkkiin ja kävely kohti Hiippailukiveä alkoi.
Matka kivelle sujui hienosti, vaikka mäki näyttikin vähän korkealta. Aurinkokin alkoi paistaa kun olimme mäen päällä. Kiven luona juttelimme aisteista ja hartautena luettiin Kimin tarina.


Kun lähdimme laskeutuu mäeltä, testasimme tuntoaistia tunnustelemalla miltä oksat, heinät ja perhosentoukatkin tuntuu.


 Matka polkua pitkin Esko-laavulle meni hiljaisuudessa kuunnelleen luonnon ääniä.


Laavulle tultaessa jaettiin retkeläiset kolmeen ryhmään ja ryhmille annettiin tehtävät. Ryhmät alkoivat rakentaa majoja ja rakenntamisen lomassa tehtiin Kimin kokeita.


Kaikista majoista tuli hienoja ja jokainen ryhmä keksi majalleen nimen ja tarinan.

Maja: Partiolinna
Linnassa asuu pelkästään tyttöjä, siksi se on koristeltu. Se on sädetyttöjen ja menninkäisten koti, aurinko ja kuu valaisevat sitä.

Maja: Susien maja
Metsän kuningas Otso ajoi susia takaa. Otso aikoi viedä sudet pennuilleen ruuaksi. Sudet tekivät majan suojaksi karhulta ja muilta eläimiltä. Maja antoi riittävän suojan ja sudet päättivät jäädä majaan asumaan. Majaan suunniteltiin lisälaajennusta sekä paljua.

Maja: Sudenpentujen pääkallot
Olipa kerran sudenpentupääkallotarina… Ne olivat veneen kannella ja lähtivät tekemään majaa metsään. Ne olivat sudenpentumerirosvoja.

Kun majat oli valmiita, oli aika syödä luonasta. Tarjolla oli hodareita ja jälkkäriksi mandariineja ja vaahtokarkkeja. Kaikki hodarit meni parempiin suihin hyvällä ruokahalulla.
Sitten olikin jo aika lähteä takaisin Arramajalle ja kohti kotia. Retki oli tosi kiva ja kaikki päättivät tulla myös ens kerralla mukaan. :)

Kirjoitti: Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti