torstai 16. lokakuuta 2014

29.9.2014

Paikalla: 14 + 5

Ilmoittaja: Erika

Tällä kerralla tutustuttiin sieniin ja käytiin sieniretkellä. Aluksi ilmoituksen ja nastojen naulamisen jälkeen leikimme myrkkysienileikkiä.






Tämän jälkeen kävimme yhdessä piirissä seisten läpi sienet, joihin oli tarkoitus tutustua tänään paremmin. Henna laittoi kuvat sienistä piirin keskelle. Opettelimme tunnistamaan sienet ja ovatko ne myrkyllisiä vaiko ei. Jotta sienet jäisivät vielä paremmin mieleen, leikimme vielä kimin koe-leikkiä ja muistipeliä sienien kuvilla. Viimein pääsimme retkelle etsimään samoja sieniä, joihin olimme juuri tutustuneet. Saalista tuli mukavasti, mutta syötäviä sieniä ei ruoaksi asti kyllä löytynyt.





Ennen kotiin lähtöä vielä leikittiin ja hiljennyttiin iltatarinaa kuuntelemaan. Tarina kertoi kahdesta sammakosta, jotka olivat retkellään tippuneet kermasaaviin. Toinen sammakoista luovutti pian ja upposi saavin pohjalle. Toinen sätki ja potki halki koko yön, kunnes voimat olivat aivan lopussa. Juuri kun sammakko ajatteli hukkuvansa, tunsi hän kiinteää ainetta jalkojensa alla. Ja näin hän pelastui sisukkuutensa avulla. Tämä tarina on siis sisupartiolaisten oma tarina.

Kirjoitti: Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti