maanantai 12. tammikuuta 2015

6.12.2014 Itsenäisyyspäivän kynttiläkulkue ja lupauksenanto



Reippaat koiranpennut ja muut Nastapartiolaiset kokoontuivat Mikontorin parkkialueelle perinteiseen kynttiläkulkueeseen. Paikalle oli kerääntynyt paljon partiolaisia ja partiolaisten sukulaisia ja tuttavia. Keli oli lumisateinen, mutta leuto.


Kulkue lähti liikkeelle täsmällisesti klo 18.00. Poliisiauto turvasi partiolaisten matkan Mikontorilta kirkkoon. Pienemmille partiolaisille matka oli melko pitkä, mutta hyvin jaksettiin loppuun asti. Matkan aikana kynttilät sammuilivat ja puheen sorina yltyi välillä kovaksikin. Kirkon alueelle ja sankarihaudalle saavuttuamme kaikki kynttilät paloivat ja puheen sorina oli lakannut. Sankariaudalla laskettiin perinteinen seppele, laulettiin yhdessä ja laskettiin lopuksi kynttilät.


Kulkueen ja kynttilän laskun jälkeen siirryimme kirkkoon, missä oli odotettu lupauksenanto. Ennen lupauksenantoa jaettiin kunniamerkkejä ansioituneille Nastapartiolaisille. Onnittelut kaikille heille ja erityisesti Hennalle!
Lupauksenanto sujui mallikkaasti kaikilta ja erityisesti koiranpennuilta. Muikeat ilmeet kasvoilla kertoi lasten onnellisuudesta saada omat partiohuivit vihdoinkin. Tästä on mukava jatkaa kivaa harrastusta.

Jesper ja Minna äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti