sunnuntai 22. marraskuuta 2015

14.11.2015 Aika Matka- sudenpentutapahtuma, Tammela


Mukana koiranpennuista: 8 + 4

Aamu alkoi Seurakuntatalolta kello 8:00. Heti matkan aluksi koimme pienen seikkailun kun linja-auto oli n. 15 min myöhässä. Kuski on nukahtanut pommiin. Noukimme lisää sudenpentuja mukaan Lahdesta sekä Hollolasta, josta matka jatkui kohti Tammelaa. 


Tammelaan saavuimme 10:26, n. 4 min ennen meidän lähtöä. Kävimme pikaisesti ilmoittautumassa ja siellä meille ilmoitettiin, ettei meillä onneksi ollut mitään kiirettä ensimmäiselle rastille. 





Alkuvalmistelujen jälkeen siirryimme ensimmäiselle rastille, jonka nimi oli Kärry. Siellä sudenpentujen piti valmistaa lankusta, yhdestä 1m rimasta sekä neljästä  ”puunapista” kärry. Rasti meni hyvin. Kaikki pääsivät osallistumaan rakentamiseen ja kärrystä tuli tyylikäs. 

Tämän jälkeen siirryimme rastille kaksi, johon oli tullut pieni ruuhka. Käytimme ajan hyödyksemme ja söimme odotellessa eväitä. Rasti kaksi oli yhteistoiminta. Neljän puun väliin oli viritetty kaksi narua ristiin joiden yhtymäkohdassa oli paino. Narujen päihin meni neljä sudenpentua ja yhteistoimin yritimme laukaista neljää ”miehenloukkua” (hiirenloukkuja). Onnistuimme ilmeisesti tehtävässä hyvin, koska rastinpitäjän antoi meille neljä uutta loukkua. 



Kolmas rasti oli laavu. Tehtävänä oli pystyttää laavu yhdessä aikuisten kanssa ja tämän jälkeen piti ottaa yhteiskuva kaikista laavun sisällä. Laavu nousi pystyyn rutiinilla ja kuvasta tuli hieno, vaikkakin sumea. 







Tämän jälkeen kävelimme hieman pitemmän matkan rastille neljä, jossa tehtävänä oli veistää makkaratikku ja paista makkara. Makkaran lisäksi saimme pillimehut. Aikuiset saivat kupin kahvia ja pullat. Rasti meni rattoisasti makkaraa paistellessa ja ”lauleskellessa”. Saattajien mielestä laulaminen kuulosti enemmänkin ujellukselta. 















Rasti viisi oli eläinkuvat. Tehtävänä oli tunnistaa kymmenen eri eläintä. Rasti meni mallikkaasti. Vain yksi eläin meni väärin kun sekoitimme supikoiran mäyrään. 




Kun saavuimme rastille kuusi: Ramborata meitä odotti pitkä jono. Päätimme pysähtyä syömään viimeisiä eväitä ja tekemään bonustehtävää, jossa johdantovihkosta piti etsiä kaikki AIKA sanat. Olimme niin tehokkaita, että etsimme vihkon kaikki AIKA sanat, kun tehtävä oli etsiä ainoastaan johdannon AIKA sanat. Löysimme yhteensä 41 ja koko vihkosta 60. 



Ramboradan jono oli niin pitkä, että meidän kutsuttiin kesken kaiken rastille seitsemän, jossa valmistimme kahdesta ilmapallosta sekä riisistä stressipallon.  Kun palasimme rastille kuusi, jono oli niin lyhyt, että melkein pääsimme suoraan radalle. Piti vain syödä munkit, jotka järjestäjät tarjosivat meille odotellessa. Järjestimme oman lisärastin ja yritimme syödä munkit niin, ettei nuolla huulia. Saimme muutkin mukaan. Tämä rasti oli mieluisa, vaikka huulet olivatkin rastin jälkeen erittäin sokeriset. 







Ramboradalla meitä odotti neljä estettä. Ensimmäisellä esteellä ryömimme pressun ali, jonka jälkeen meitä odottivat autorenkaat, joiden yli meidän piti jousta niin, että jalat kävivät renkaiden sisällä. Kolmas este oli lanka este, jossa meidän piti ryömiä lankojen alitse. Viimeinen este oli jännittävin, jossa pääsimme kiipeilemään kahden puun välille viritetylle liinalle. Vaikka roikuimmekin korkealla ja muutamalla oli hieman korkeanpaikankammoa, pääsimme hienosti radan loppuun.




Nyt oli viimeinenkin rasti suoritettu ja edessä oli enää maaliin saapuminen. Maalissa teimme viimeisen rasti ilmoituksen ja tämän jälkeen saimme Aikamatkamerkit.




Ennen kotiin lähtöä kävimme koulunruokalassa syömässä kinkkukiusausta ja suorittamassa viimeiset kotiin paluu valmistelut. Linja-auto matka kotia kohti meni leppoisasti viimeisiä herkkuja syöden ja vitsejä kertoillen. 

Kaj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti